De ce particip la Marsul Diversitatii?


Mi s-a tot pus această întrebare:

"De ce te duci la Marş, ce cauţi acolo, nu ai altceva mai bun de făcut?"

Consider că este o datorie de onoare pentru un membru al comunităţii LGBT să participe la Marşul Diversităţii. Astfel, putem milita pentru drepturile noastre, pentru lucruri aşa cum ar trebui să fie, pentru normalitate.

Încă de la vârsta de 16 ani îmi doream să ajung în Bucureşti, să mă pot implica în activităţi de promovare a drepturilor persoanelor LGBT, să pot face ceva pentru comunitate. Este primul meu an în capitală de când sunt major şi am astfel ocazia să particip cu mândrie la Marş, dar şi la celelalte evenimente din cadrul GayFest. Sincer, îmi este teamă într-o oarecare măsură să nu afle părinţii, alte rude sau prieteni care nu ştiu încă de orientarea mea sexuală. Insă, nici acest lucru nu mă va determina să nu particip. Deja fratele meu şi unii colegi de facultate ştiu asta şi chiar dacă sunt împotriva mea, tot mă simt mai bine, cunoscând faptul că nu va mai trebui să mă ascund faţă de ei.

Pentru mine, Marşul Diversităţii este un mijloc prin intermediul căruia le putem arăta celorlalţi, în special persoanelor homofobe cine suntem noi cu adevărat. Suntem tot oameni, suntem la fel ca ei, avem aceleaşi sentimente... nu contează că iubim o persoană de acelaşi sex. Trebuie să înţeleagă asta, să ne respecte drepturile şi să ne accepte. Dacă ştiu că vom reuşi să determinăm cel puţin o persoană să-şi schimbe părerea faţă de comunitatea LGBT, pentru mine este suficient, voi fi mulţumit.

Am observat că din ce în ce mai mulţi oameni au început să ne înţeleagă, deci progresăm. Probabil că vor exista şi anumiţi contra-manifestanţi, ca şi în anii precedenţi, dar nu îmi este teamă de acest lucru, atât timp cât eu ştiu că voi participa la marş pentru drepturile mele şi ale comunităţii căreia aparţin.

Să speram că nu vom avea parte de incidente la Marşul din acest an, că va ţine şi vremea cu noi şi... cine ştie, poate va ieşi curcubeul din nou :) . Eu voi fi prezent acolo cu mândrie, pe data de 23 Mai... dar voi?

Fac ce vreau, dar ştiu ce fac!

*Fotografiile au fost preluate de pe site-ul "Am doar 18 ani"

3 comentarii:

Anonim spunea...

Ati face cunoscuta orientarea sexuala nu are nimic de vazut cu ati face publicitate.La urma urmei putine persoane in Romania accepta homosexualitatea ca o orientare sexuala.E kewl ca te implici in a schimba ceva si ca ai avut curaj sa spui unor persoane pe cine iubesti.Omul se teme de necunoscut ,iar cand necunoscutul devine cunoscut temerile dispar si perceptia negativa devina neutra sau pozitiva.
Bafta!

Anonim spunea...

Bravo ca ai avut curajul sa participi!

Noi am fost 4 din Republica Moldova care am venit special pentru mars. La Chisinau anul acesta, dupa evenimentele din aprilie 2009, nu a fost nici tentativa de a organiza vreo manifestatie.
Desi anul asta au fost cu 50-100 participanti mai multi, oricum suntem o maina de oameni, restul nu au nevoie de drepturi, sunt ok cu tot ce se intimpla. Inteleg, la multi le e frica sa nu fie recunoscuti ulterior, dar macar sa nu citesti programul evenimentelor, sa nu mergi la alte evenimente din saptamana pride-ului........

PS: Oricum, noi ne-am simtit super, organizatorii si politia au fost la nivel.

A.G.B. spunea...

Da, intr-adevar, a iesit cel mai bine in comparatie cu anii trecuti. Ne asteptam cu totii sa fie mai multi participanti, dar a fost ok.. :)
Va stiu, ne-am intalnit la Accept si apoi sambata in club cu 2 baieti... cel cu tricoul roz imi era simpatic :)
Va multumim mult ca ati participat si ca ati fost alaturi de noi si va asteptam si anul viitor.

Numai bine! :)