GayFest 2011 - Noutati!

Anul acesta, GayFest va avea loc în săptămâna 30 mai - 4 iunie, iar Marşul GayFest, ca în fiecare an, în ultima zi de festival, pe data de 4 iunie. Coincidenţa este că trupa Roxette va concerta la Bucureşti tot pe 30 mai, iar pe 6 iunie a fost anunţat concertul lui Sting.


ACCEPT în EPOA

Începând cu 2011, Asociaţia ACCEPT este membră a EPOA – European Pride Organizers Association. EPOA este o reţea de organizaţii LGBT care organizează an de an marşuri sau parade. EPOA este organizaţia responsabilă şi de EUROPRIDE – unul dintre cele mai ample evenimente LGBT de la nivel european. Suntem bucuroşi că am fost acceptaţi şi sperăm ca in viitor România să ajungă să găzduiască un EUROPRIDE.

Filme premiate @ GayFest 2011

S-au anunţat filmele ce vor fi difuzate în săptămâna GayFest!

Anul acesta, GayFest îți aduce un film documentar spaniol despre problematica trans, două despre iubire și o dramă gay, marca Columbia. Două dintre filmele ce urmează să fie difuzate în perioada 31 mai – 3 iunie 2011, la Van Gogh Cafe, au fost premiate la prem
iile Teddy, organizate în fiecare an la Berlin și la Festivalul de Film SUNDANCE. UNDERTOW (Contracorriente) – este unul dintre cele mai premiate filme gay ale anului 2010, un film pe care îl vom urmări și noi la GayFest.

Mai multe detalii despre filme găsiţi aici!

Q-ulture

Anul acesta, de GayFest, Q-ulture ne aduce:

FILM: În cadrul evenimentului organizat la Kulturhaus vom difuza filmul „After School” – un film de scurt metraj ROMÂNESC pe tematică LGBT, în regia lul Alexandru Tudor.

ARTĂ CONTEMPORANĂ: Tot la Kulturhaus se va monta o instalaţie de artă contemporană după o idee a lui Sorin Oncu.

Ideea ne-a venit pornind de la artiştii români, LGBT sau non-LGBT, care nu au posibilitatea să îşi facă cunoscute lucrările sau să le finalizeze. Aşadar, Q-ulture îşi propune să fie o rampă de lansare pentru toţi cei care au creat, creează sau urmează să creeze pe tematică LGBT.

Ce este Q-ulture?

Q-ulture înseamnă Queer Culture – proiect prin care GayFest sprijină artiştii LGBT dar şi pe cei non-LGBT care creează luând în considerare problematică noastră.

Mai multe detalii despre Q-ulture, aici!
Niciun comentariu: